Cerințe pentru pilotul de elicopter: Află cum poți obține licență

Aviation Academy » Cerințe pentru pilotul de elicopter: Află cum poți obține licență

Cei mai norocoși dintre noi și-au găsit deja vocația și au un job full time care le hrănește zilnic marea pasiune. Sigur ai auzit și tu că altfel mergi la lucru atunci când îți place ceea ce faci, altfel trec orele când te bucuri la maximum de roadele muncii tale. E un vis devenit realitate pentru toți cei care și-au găsit pasiunea încă de la vârste fragede, iar aici ne referim mai ales la piloții de elicopter.

Profesia de pilot nu este deloc ușoară, ci presupune eforturi maxime, concentrare, 100% implicare, pasiune și perseverență. E un job full time care te ridică mai sus decât ți-ai fi putut imagina în copilărie, atunci când urmăreai cu gura până la urechi elicopterele care treceau pe deasupra capului. Află, din rândurile următoare, cum sa devii pilot, dar și care sunt calitățile unui pilot de succes.

Cum poți deveni pilot de elicopter?

Sigur ai ajuns aici din dorința de a afla cum poți deveni pilot de elicopter. Ei bine, procesul de instruire este unul extrem de riguros, necesită implicare, dar și o investiție financiară semnificativă. Pe de altă parte, atunci când culegi roadele succesului, timpul și banii investiți în procesul de formare vor fi priviți doar ca o bază solidă a ceea ce ai devenit. Vezi, mai jos, ce trebuie să faci pentru a-ți îndeplini visul.

Pasul 1: Evaluează-ți aptitudinile și interesele

Principalele calități ale unui pilot de elicopter sunt: atenția la detalii, coordonarea, implicarea, responsabilitatea, comunicarea, rezistența în situații de stres, perspicacitatea și condiția fizică excelentă. Dacă îndeplinești toate aceste condiții și ești pregătit să lucrezi după un program diferit de cel întâlnit în viața corporatistă, înseamnă că te poți gândi la o carieră în aviație. Adăugăm aici și plăcerea de a lucra la înălțime.

Pasul 2: Înscrie-te la o școală de aviație

Următorul pas către cariera mult visată este înscrierea la cursurile de formare. Curios să afli cum alegi școala de aviație? În primul rând, trebuie să evaluezi opțiunile disponibile. Există cursuri specializate pe ceea ce îți dorești tu să faci? Aruncă o privire și asupra acreditărilor. Școlile care se respectă sunt recunoscute de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, deci respectă toate reglementările și standardele impuse prin lege. Pentru a te înscrie, trebuie să ai minimum 16 ani, să vorbești fluent în limba engleză și să deții un certificat medical clasa II. Acestea sunt cerințele pentru pilot de elicopter.

Pasul 3: Alege cursul de formare care ți se potrivește

Școala de aviație îți va pune la dispoziție mai multe cursuri de pilot de elicopter, în vederea obținerii certificărilor necesare pentru a îndeplini condițiile de zbor. Poți opta, la început de drum, pentru cursurile PPL(H) – licența de pilot privat pentru elicoptere. Aici trebuie să menționăm și faptul că instruirea pentru a obține această licență de pilot de elicopter se va face atât la sol, cât și la înălțime:

Pasul 4: Adună experiență de zbor

Pe parcursul programului de formare, e important să acumulezi cât mai multe ore de zbor. Există și situații în care viitorii piloți vor să se pregătească intens, așa că optează chiar și pentru ore suplimentare pentru a ajunge acolo unde au visat mereu. Alege un curs pentru pilot de elicopter, deschide-ți orizonturile și fii pregătit să acumulezi cât mai multă experiență!

Pasul 5: Obținerea licenței de zbor

După ce ai obținut licența PPL(H), prin examenul final, urmează să te înscrii la alte programe de formare. Doar așa poți avansa și poți obține certificări înalte. Aspiranții la o carieră în aviație optează pentru licența CPL(H), adică pentru licența de pilot comercial pentru elicoptere. E cel mai mare vis al tinerilor din întreaga lume, cei care își doresc să facă ceva diferit, să ajungă la manșa de control. Există și alte tipuri de acreditări, precum:

Pasul 6: Construiește-ți conexiuni profesionale

În această industrie, conexiunile create încă din timpul școlii au un rol cheie în identificarea oportunităților. E important să participi la evenimente speciale, să te alături grupurilor online, să faci cunoștință cu profesioniștii și, cu alte cuvinte, să te faci văzut în zona ta.

Pasul 7: Pregătește-te pentru interviuri

Imediat ce ai obținut acreditările necesare, urmează etapa în care te pregătești pentru interviuri. Pentru a obține cât mai repede un job, ar fi indicat să bifezi câteva aspecte esențiale:

Acum, la final, știi deja cum devii pilot și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a ajunge acolo unde ai visat. Nu e un drum ușor, dar destinația finală este absolut fascinantă. Înarmează-te cu multă  energie, cu responsabilitate, ambiție și perseverență! Visul tău e pe cale să devină realitate.

Data articol: 17 aprilie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest