7 sfaturi pentru a deveni un pilot de succes

Aviation Academy » 7 sfaturi pentru a deveni un pilot de succes

Pentru unii, cerul este doar spațiul de deasupra capul, este limita pe care nu și-au imaginat niciodată să o atingă. În schimb, pentru alții, este o adevărată chemare, o pasiune care îi împinge să-și urmeze visul din copilărie – acela de a vedea lumea de la bordul aeronavei. Pentru a deveni un pilot de succes, trebuie să te pregătești pentru o călătorie plină de provocări, sacrificii și eforturi intense. Află, din rândurile următoare, ce trebuie să faci pentru a deveni cel mai bun.

Sfaturi pentru a deveni un pilot de succes

Îți vom prezenta în continuare câteva sfaturi pe care să le ai în vedere pe tot parcursul tău profesional. Sunt 10 sfaturi pentru pilotul care își dorește să-și depășească limitele și să devină în fiecare zi o versiune mai bună a sa.

Fii gata să înveți

Cu cât ești mai pregătit, cu atât ai mai multe șanse de reușită. E o regulă universal valabilă, fie că ne referim la cursantul care își dorește să devină pilot de avion comercial ori la cel care visează să facă performanță în alt domeniu. Nu e ușor să înveți să zbori și să faci față presiunii timpului ori condițiilor nefavorabile. Lecțiile de zbor, atât cele de la sol cât și cele practice, trebuie tratate cu deosebită atenție și seriozitate. Fii gata să înveți și să fii mai pregătit pe zi ce trece!

Alege-ți mediul potrivit

În aviație, e important să găsești ruta potrivită. Altfel spus, primii pași se fac la școala de pilotaj pentru avioane. În funcție de cum ți-ai creionat planul și cum te vizualizezi peste câțiva ani, există mai multe oportunități. De exemplu, te poți înscrie, pentru început la cursuri de pilot, obținând o certificare PPL (licență de pilot privat), iar mai târziu, să-ți îndrepți atenția către cursurile ATPL (licență de pilot de linie).  

Stabilește obiective realizabile

Deși o zi din viața unui pilot urmează anumite proceduri și reguli bine stabilite, azi nu va semăna niciodată cu ieri și nici cu mâine. Încă de la prima decolare și până la ultima aterizare, totul este diferit, dar și asemănător în același timp. Ziua de lucru pentru pilotul de succes urmează o serie de protocoale, iar cel care se află la manșa de control e conștient că și-a câștigat locul datorită obiectivelor bine trasate. E important ca, încă din școală, să-ți setezi obiective realizabile și să le urmărești conștiincios. Înscrie-te la școala de pilotaj pentru avion și creează-ți un drum pe care să-l parcurgi cu pași mici, dar siguri!

Evaluează-ți progresul

Evaluarea continuă a progresului te poate ajuta să obții succesul la care ai visat. Ia-ți timp, după fiecare lecție de zbor, pentru a analiza parcursul tău, fii sincer cu tine și nu ezita să exersezi ori să ceri mai multe informații!

Menține-ți pasiunea

Cele mai importante competențe ale unui pilot sunt: comunicarea, rezistența la stres și presiune, atenția pentru detalii, ambiția, perseverența, calmitatea și deschiderea către învățare continuă. Cu toate acestea, zborurile lungi, situațiile dificile sau programul încărcat te pot distrage dacă nu ești pasionat. Pentru un pilot îndrăgostit de meseria lui, o zi de muncă este o nouă șansă de a-și vedea visul împlinit, cu mare bucurie și cu dorința arzătoare de a excela, de a deveni mai bun pe zi ce trece. E important să-ți menții pasiunea.

Învață din eșec

În școală, instructorii te învață cum să devii pilot, dar și cum să-ți accepți greșelile și să înveți din eșec. Nimeni nu s-a născut învățat și, mai mult, pentru a ajunge sus, e puțin probabil să nu faci anumite greșeli. Diferența dintre un pilot care a atins succesul și unul mediocru este asumarea greșelilor. Fii sincer cu tine și străduiește-te să-ți corectezi greșelile! Te va ajuta enorm.

Acceptă feedback-ul

Rămânem în aceeași notă și aducem în discuție feedback-ul constructiv. Nu te aștepta ca, odată înscris la cursurile de pilot de avion, să parcurgi fiecare modul fără nicio greșeală. Acceptă criticile și transformă-le în motivație! 

Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare

Siguranța zborului ține, într-o mare măsură, de deschiderea pilotului către comunicare. Acesta trebuie să transmită clar, coerent și contra-timp o serie de informații utile celorlalți piloți, dar și controlorilor de trafic aerian și pasagerilor. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare atât în limba română, cât și în engleză!

Păstrează-ți calmul

Una dintre marile calități ale unui pilot de succes este capacitatea de a lua cele mai bune decizii sub presiune. Odată ce reușești să-ți menții calmul, poți lua decizii mult mai rapide, decizii care pot salva vieți. Lucrează cu tine!

Dezvoltă-ți încrederea de sine

Și încrederea de sine te poate ajuta mai mult decât crezi în situații limită. Învață să fii realist și să ai încredere în pregătirea și experiența ta!

În cele din urmă, orice pasionat poate deveni un pilot de succes, dacă muncește în fiecare zi pentru visul lui.

Data articol: 20 martie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest