Curs formare insotitori bord
Pe langa cursurile de formare pentru piloti de avion sau piloti de elicopter, Scoala Superioara de Aviatie Civila va pune la dispozitie si cursuri de formare insotitor de bord.
Descoperă în cele ce urmează ce presupune cursul de cursul insotitor de bord, ce criterii de inscriere exista, documentele necesare si preturile pentru aceste cursuri.
Pretul pentru cursurile de insotitor de bord este de 1200 euro.
Ce veti invata la scoala de insotitori de bord?
Cursurile de insotitori de bord din Bucuresti, de la Scoala Superioara de Aviatie Civila presupun participarea la urmatoarele module:
-
Cunostinte teoretice generale privind aviatia si reglementarile in domeniul aviatiei care sa acopere toate elementele relevante pentru atributiile si responsabilitatile care le revin membrilor echipajului de cabina;
-
Comunicare;
-
Curs introductiv privind factorii umani (HF) in aviatie si managementul resurselor echipajului (CRM);
-
Relatiile cu pasagerii si supravegherea cabinei;
-
Aspecte aeromedicale si primul ajutor;
-
Bunuri periculoase in conformitate cu instructiunile tehnice ale OACI aplicabile;
-
Aspecte generale de securitate in aviatie, inclusiv cunoasterea dispozitiilor stabilite in Regulamentul (CE) nr. 300/2008;
-
Pregatirea privind lupta contra incendiului si a fumului;
-
Antrenament de supravietuire.
Înscrie-te la curs sau cere informații
Ne poți contacta și telefonic:
Specificatii curs de insotitori de bord – ce contine programul?
Meseria de insotitori de bord, este una deosebit de placuta si plina de recompense, dar si de provocari. In primul rand ne referim la distanta fata de casa, prieteni si familie, dar si la diversele situatii in care trebuie sa te pui la dispozitia echipei de zbor sau a pasagerilor. Pe langa disponibilitatea la efort, trebuie sa ramai mereu calm, chiar si sub presiune, si sa gasesti mereu solutii la diversele probleme aparute in timpul zborului.
Printre calitatile cele mai importante ale unui insotitor de bord se numara: hotarare, spirit de echipa, proactivitate, atitudine prietenoasa. Pentru a putea activa in acest domeniu va fi nevoie sa absolviti cursul initial de formare de insotitori de bord in cadrul unei organizatii autorizate de catre autoritatea competenta si sa sustineti un examen pentru obtinerea atestatului de membru de echipaj in cadrul AACR inainte de a incepe lucrul cu un operator aerian. Aceasta atestare reprezinta calificarea oficiala ca si membru de echipaj.
Cursul nostru este aprobat de EASA si acopera atat aspectele teoretice, cat si cele practice, integrate in module care pregatesc viitori insotitori de bord pentru responsabilitatile si indatoririle din cadrul zborurilor in conditii normale, anormale sau chiar cele in care apar situatii de urgenta.
Inainte de a alege sa colaborati cu noi pentru un curs de insotitor de bord, aflati mai multe si despre istoricul nostru, certificarile obtinute, programul cursurilor, dar si despre celelalte cursuri disponibile, precum cel de prim ajutor. Printre motivele care va vor determina sa ne alegeti se mai numara si faptul ca va punem la dispozitie:
- 15 avioane,
- 4 elicoptere si 5 simulatoare
- Simulator pentru lupta cu focul
- Simulatoare de cabina pentru a exersa evacuarea in caz de urgenta
- 12 sali de clasa
- Aula si laborator multimedia
- Centru autorizat E.A.S.A.; Servicii mentenanta aeronave
- Hangar si centru de pregatire/cazare;
- Pista betonata aerodrom Strejnic
- Peste 4000 de absolventi fericiti in ultimii ani.