În cât timp poți ajunge Stewardesa: Cât durează școala?

Aviation Academy » În cât timp poți ajunge Stewardesa: Cât durează școala?

Să fii însoțitor de bord nu înseamnă doar să servești cafea și să oferi zâmbete sincere pasagerilor. Vorbim despre o meserie complexă, una care implică o serie de cunoștințe tehnice, abilități de comunicare, empatie și adaptabilitate. Află, citind articolul nostru, în cât timp poți ajunge stewardesă și ce implică această etapă.

Criterii și studii esențiale pentru a deveni stewardesă

Pentru a te angaja ca însoțitor de zbor, trebuie să îndeplinești anumite condiții. Sunt câteva cerințe minime, necesare pentru a face parte din echipajul de zbor.

Criterii pentru a deveni stewardesă

Ne oprim asupra criteriilor de angajare. Iată ce își doresc companiile aeriene:

Alte criterii țin de o stare de sănătatea bună, zâmbet frumos și aspect fizic plăcut, abilități de comunicare, abilitatea de a înota, spirit de echipă, seriozitate și punctualitate.

Studii pentru a deveni stewardesă

Vorbim în continuare despre școala de stewardese. E important de menționat faptul că te poți angaja ca stewardesă doar dacă ai obținut diploma de bacalaureat. O facultate poate reprezenta un avantaj, mai ales dacă optezi pentru una de profil. Totuși, primii pași către visul de a lucra la înălțime se vor face la cursuri. Te poți înscrie la un curs pentru stewardesă, bucurându-te de cele mai competitive oferte și cele mai noi standarde de pregătire.

Procesul de aplicare și selectare pentru cursurile de stewardesă

Având o pregătire riguroasă, îți va fi mult mai ușor să treci de interviurile companiilor aeriene. Un curs de stewardesă cuprinde atât pregătire teoretică, cât și practică, integrate într-o serie de module, gândite în așa fel încât să te pregătească temeinic pentru orice situație de urgență, dar și pentru zborurile normale.

Pentru a te înscrie la curs, trebuie să ai minim 18 ani, să fii absolvent de liceu, să știi să înoți, să deții o adeverință medicală, să vorbești fluent limba engleză și să-ți pregătești dosarul de înscriere. Sunt câteva documente pe care trebuie să le prezinți. Poți afla mai multe detalii pe site sau la telefon. În era tehnologiei, putem spune că te afli la doar un click distanța de visul tău.

În cât timp poți ajunge Stewardesă: Cât durează școala?

Ar fi ideal să poți ajunge stewardesă în câteva zile, dar o pregătire riguroasă, una care să-ți ofere un avantaj competitiv, se întinde pe o perioadă mai îndelungată.

Practica și pregătirea din timpul școlii

Pe parcursul școlarizării, cursanții învață cum să interacționeze cu pasagerii și cu membrii echipajului, dar și cum să gestioneze situațiile de urgență, fiind pregătiți pentru lupta contra incendiilor și defecțiunilor, dar și atent antrenați pentru supraviețuire.   

Examenul final și obținerea calificării

După finalizarea unui curs de steward, următorul pas către cariera mult dorită este obținerea certificării. Pentru a lucra în industrie, orice însoțitor de bord are nevoie de un atestat. Este examenul final, cel care îți oferă posibilitatea de a vedea lumea, făcând parte din echipajul de bord.

Oportunități de angajare și carieră după absolvire

Pentru a deveni stewardesă la Wizz Air ori pentru a lucra cu o altă companie aeriană, este important să obții acreditarea menționată mai sus. Atestatul de membru de echipaj, oferit de AACR este un must înainte de a începe să lucrezi cu un operator aerian.

Sunt multe companii aeriene care organizează sesiuni de recurtare în România. Tot ce trebuie să faci după finalizarea cursurilor este să urmărești cu atenție perioadele în care se dau probe pentru meseria de stewardesă, să-ți faci câteva fotografii și un CV în limba engleză. Aplici, te implici și vezi, mai târziu, care sunt oportunitățile de a avansa.

Sfaturi și resurse utile

Pe final, ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru a-ți ușura perioada de pregătire:

Așadar, meseria de stewardesă se învață la cursuri, alături de traineri specializați, gata să îți ofere toate noțiunile de care ai nevoie pentru a te adapta în noua carieră. Nu e un drum ușor, dar te asigurăm că este foarte plăcut și, dacă adaugi un strop de perseverență, ambiție și concentrare, ai mari șanse să faci performanță. Există reale șanse de avansare în acest domeniu.

Data articol: 26 martie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest