Cum să alegi școala de aviație potrivită pentru tine

Aviation Academy » Cum să alegi școala de aviație potrivită pentru tine

Ai visat întotdeauna la o carieră în aviație, iar acum a sosit momentul să faci primii pași către cea mai mare dorință. Sunt pașii care îți vor schimba total viața, care te vor purta în cea mai frumoasă, dar și lungă călătorie. Destinația are un singur nume: succesul. Nu va fi ușor, dar nici greu, dacă ești gata să asimilezi toate noțiunile, dacă drumul tău către destinația finală este presărat cu determinare, voință și, nu în ultimul rând, pasiune.

Vrei să devii cel mai bun pilot, cel mai bun însoțitor de bord, controlor de trafic aerian sau să urmezi o altă carieră în domeniul aviației? Pentru început, trebuie să  alegi cea mai bună școală de aviație. Vei avea nevoie de îndrumare, dar și de exemplul profesioniștilor care sunt gata să împărtășească tainele meseriei cu noile generații. Află, citând acest articol, cum alegi școala de aviație potrivită nevoilor tale.

Definirea obiectivelor personale

Înainte de a alege o organizație de formare în aviație, este important să-ți definești foarte bine obiectivele. Vorbim despre un domeniu vast, unul care își ține brațele deschise pentru diferite categorii de angajați. Ție ce îți place să faci? La ce visezi înainte să adormi? Dacă îți dorești să te afli la manșa de control, înseamnă că trebuie să urmezi un curs pentru pilot de avion. Dacă vrei să muncești la înălțime, dar mult mai aproape de oameni, înseamnă că ai putea urma cursurile pentru însoțitor de bord. Te atrage tehnica sau mecanica? Atunci poți visa la o carieră de inginer sau mecanic în aviație. Exemplele pot continua, ceea ce înseamnă că definirea clară a obiectivelor personale este o etapă crucială pentru a începe procesul de selecție a unei școli de aviație.

Evaluarea opțiunilor disponibile

Vorbim în continuare despre alegerea academiei de aviație. Cum există destule oportunități în acest sens, e bine să primești sfaturile necesare pentru identificare opțiunilor care corespund cel mai bine cu obiectivele tale personale. Poate vrei să urmezi un curs pentru stewardesă, poate vrei să devii controlor de trafic aerian sau să călătorești în cele mai îndepărtate puncte de pe hartă, aflându-te chiar la manșa de control. Pentru început, ar fi ideal să fii convins că visul tău nu trebuie să aibă limite, iar mai apoi, ar fi bine să ții cont de câțiva factori.

Licențe și acreditare

Cel mai important aspect care trebuie verificat înainte de a face o alegere este acreditarea. E important să găsești o organizație unde să faci cursurile de pilot de avion sau alte cursuri de formare în aviație, cursuri recunoscute de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Această acreditare îți garantează faptul că programul ales respectă cele mai înalte standarde de educație.

Oferta de cursuri

Oamenii sunt diferiți, deci au aspirații diferite. E important să găsești o școală de aviație care se aliniază cu dorințele tale profesionale și care îți oferă posibilitatea de a te perfecționa în domeniul ales. Anumite profesii în aviație sunt clasificate pe mai multe nivele de performanță. Piloții de avion, de exemplu, pot începe studiul pentru licența PPL, iar mai târziu, să se orienteze către o licență ATPL.

Calitatea instructorilor

Dacă vrei să devii un profesionist, trebuie să înveți de la profesioniști. Astfel, se recomandă să găsești o școală de aviație cu instructori certificați, instructori cu o vastă experiență în domeniu, dar și în formarea tinerilor aspiranți la o carieră înfloritoare. Mentorul are un rol deosebit de important în crearea drumului către succes, mai ales atunci când pașii te poartă deasupra norilor.

Facilitățile oferite

O instruire de calitate se realizează pe două planuri: vocea instructorului și echipamentele de ultimă generație. Diversitatea flotei, prezența unui simulator de zbor, alinierea echipamentelor cu noile standarde sunt factori decisivi în ceea ce privește alegerea unei școli de aviație.

Istoric și oportunități de carieră

De ce să alegi o carieră în aviație? În primul rând, pentru că te pasionează. Apoi există și alte motive, precum: siguranța unui job stabil, de viitor, beneficiile financiare, oportunitățile reale de avansare în carieră. Exemplele pot continua, iar tu le știi pe toate. Dacă vrei să alegi un program de formare cu ajutorul căruia să-ți îndeplinești visul, analizează succesul școlii de aviație. De cele mai multe ori, acesta se reflectă chiar în succesul absolvenților din generațiile anterioare.

Costul formării

Analizează lista cu tarife. Costurile pentru formare pot varia de la un program la altul și, în funcție de specializare ori de aspirațiile fiecărui cursant în parte, acestea pot crește odată cu nevoia de a aprofunda. Pe de altă parte, oferta salarială din domeniu este una destul de generoasă, chiar și pentru începători. Astfel, efortul financiar va fi recompensat, mai târziu, datorită evoluției profesionale.

De ce să alegi Școala Superioară de Aviație Civilă?

Orice parcurs profesional pornește de la o dorință și, cu cât pasiunea este mai puternică, cu atât șansele de reușită vor fi mai mari. Reflectează asupra pasiunilor tale, stabilește-ți obiectivele și alege cea mai bună școală de aviație! Pentru a-ți face munca mai ușoară, am creionat o listă cu avantajele școlii de aviație SSAVC:

Putem adăuga aici și faptul că dorința de a oferi o îndrumare corectă și serioasă se reflectă în succesul absolvenților noștri, cei care lucrează acum cu cele mai prestigioase companii aeriene. Le cunoști și, cel mai probabil, ai zburat deja cu unul dintre piloții care s-au format sub îndrumarea instructorilor de la Școala Superioară de Aviație Civilă.

Acum știi unde poți face cursuri pentru însoțitor de bord, ceea ce înseamnă că ești cu un pas mai aproape de a-ți vedea visul împlinit. Reține doar că o carieră la înălțime, indiferent de opțiunea aleasă, se construiește în timp, cu pasiune, deschidere către cunoaștere, determinare și curaj.

Data articol: 22 februarie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest