Inginer in aviație: Cum poți deveni si cat castiga un mecanic

Aviation Academy » Inginer in aviație: Cum poți deveni si cat castiga un mecanic
inginer in aviatie

Te-ai gândit vreodată că în spatele unui zbor liniștit nu stă doar îndemânarea și experiența pilotului, ci și un inginer în aviație? Dacă unii tineri visează să piloteze ori să devină însoțitori de bord, alții sunt pasionați de mecanică. Dacă și tu îți dorești o astfel de profesie, atunci trebuie să citești acest articol. Vei afla care este diferența dintre inginerii aeronautici si mecanicii in aviație, cum poți păși în această industrie, dar și care sunt perspectivele salariale. Ține aproape trusa cu unelte și pregătește-te pentru a-ți transforma visul într-o meserie pe care să o îndrăgești în totalitate!

Rolul mecanicului în aviație

Înainte de a discuta despre studii și perspective salariale, este important să știi ce fac mecanicii în aviație. Ei bine, aceștia au o mulțime de task-uri pe agenda zilnică, asumându-și responsabilitatea în ceea ce privește bunul mers al aeronavelor. Ei sunt, de altfel, cunoscuți și sub numele de tehnicieni aeronautici sau mecanici de aeronave.

Responsabilitățile mecanicului în aviație

În linii mari, un mecanic în aviație efectuează o inspecție riguroasă și face reparațiile necesare pentru ca fiecare aeronavă să circule în condiții de maximă siguranță. Pentru a ocupa o astfel de funcție trebuie să poți realiza o inspecție completă, să poți diagnostica și să poți rezolva problemele de natură electrică și mecanică. Cu alte cuvinte, un mecanic în aviație poate repara de la frâne și aripi, până la sisteme electrice sau alte piese care prezintă defecțiuni. Iată o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă o zi clasică de lucru:

Toate aceste acțiune se întreprind respectând cu strictețe normele de siguranță. De altfel, fiecare inspecție și reparație este documentată pentru a putea urmări istoricul aeronavei.

Inginer aeronautic VS mecanic în aviație

Nu putem trece mai departe până nu punctăm un amănunt esențial: există o mare diferență între un inginer în aviație și un mecanic. Concret, inginerii proiectează avioanele, iar mecanicii se asigură că acestea funcționează perfect și că sunt pregătite pentru fiecare zbor în parte. De reținut este și faptul că ambele meserii sunt esențiale în industria aeronautică, contribuind atât la funcționarea eficientă, cât și la siguranța aeronavelor.

mecanic in aviatie

Pregătirea pentru cariera de mecanic în aviație

Dacă îți place să identifici probleme și reușești să le rezolvi cu dibăcie, punând un mare accent pe atenția la detalii, atunci această meserie ți se potrivește perfect. Parcurge cursurile pentru meseria de mecanic în aviație și pregătește-te să devii membru personalului tehnic! Mai jos, vei descoperi cum poți deveni mecanic în aviație:

Educația necesară pentru cariera de mecanic în aviație

Un prim pas spre obținerea licenței și certificărilor necesare va fi făcut în cadrul cursurilor de specialitate. Pentru a te înscrie, este necesar să ai vârsta minimă de 16 ani și să fii apt din punct de vedere medical. Asigură-te că îți place aritmetica, algebra și geometria, mecanica și termodinamica.

Pentru că personalul tehnic realizează lucrări de întreținere pentru aeronave și componentele acestora, la finalul cursului, vei acumula o serie de cunoștințe, precum schițarea pieselor care au nevoie de reparații sau verificarea și mentenanța sistemelor, echipamentelor și aparatelor de bord.

De menționat este și faptul că vei avea nevoie de o licență EASA – Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației dacă intenționezi să lucrezi în Europa. De altfel, majoritatea companiilor care recrutează personal, oferă noilor angajați și o pregătire riguroasă la locul de muncă.

Abilitățile necesare pentru cariera de mecanic în aviație

Pentru că vorbim despre unul dintre cele mai căutate locuri de munca în aeroport, mecanicul în aviație trebuie să îndeplinească o serie de abilități. Iată care sunt acestea:

mecanic aviatie

Câștiguri și beneficii în cariera de mecanic în aviație

Pentru că știi care sunt cerințele de angajare pentru mecanic aerian, dar și care sunt responsabilitățile zilnice impuse de o astfel de meserie, îți poți forma o părere și despre câștiguri. Ei bine, salariile în acest domeniu pot varia în funcție de locația geografică, experiență și specializare. Astfel că un mecanic din New York sau orice alt oraș mare va câștiga mai bine față de unul care lucrează pentru un oraș mai mic.

Pe de altă parte, în această industrie, angajații primesc adesea numeroase alte beneficii care se adaugă la salariu, iar aici vorbim despre:

Așadar, siguranța fiecărui zbor ține de atenția și dibăcia mecanicului în aviație. Nu este ușor să îți asumi o astfel de responsabilitate, dar satisfacția pe care ți-o poate oferi fiecare zi de muncă este una pe măsura efortului depus atât în cadrul cursurilor de formare, cât și în fiecare zi de lucru.

Data articol: 27 octombrie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest