Costul unei școli de aviație în România: La ce să te aștepți?

Aviation Academy » Costul unei școli de aviație în România: La ce să te aștepți?

Visul de a deveni pilot se poate transforma în realitate. Ai nevoie de curaj și, bineînțeles, de îndrumare specifică. Deși nu este o meserie care se poate învăța peste noapte și nici una din care să ieși la pensie dacă nu îți place cu adevărat ceea ce faci, pasionații știu că între vis și realitate e o line destul de fină. Poți deveni pilot de avion dacă îți dorești, dacă ți-ai imaginat mereu că te afli la manșa de control, călătorind către cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Pentru început, trebuie să te înscrii la cursuri de pilot de avion. Urmează să parcurgi toate modulele de specialitate și să obții, în cele din urmă, licenția de zbor de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Cât costă să faci o școală de aviație? Vei descoperi, în cele ce urmează, care sunt costurile pentru fiecare tip de calificare, dar și care sunt condițiile de înscriere la cursuri.

Costurile unei școli de aviație în România

În cât timp poți ajunge pilot de avion? Depinde doar de tine. Cursurile durează, de regulă, 2 ani. După obținerea licenței fiecare absolvent trebuie să-și facă propriul research. Marile companii aeriene organizează anual programe de recurtare, ceea ce înseamnă că ai la dispoziție câteva luni bune pentru a te pregăti temeinic și, mai ales, pentru a-ți crea conexiuni în domeniu. Deși costul unei scoli de aviație în România pornește de la 8.000 de Euro, cei care vor să facă performanță trebuie să scoată din buzunar peste 40.000 de Euro. E un efort financiar considerabil, dar când pui în balanță avantajele oferite de această profesie, vei realiza că viitorul sună bine. Piloții cu experiență încasează mii de euro pe lună și beneficiază de diferite bonusuri, precum: bilete gratuite sau reduse, plata orelor de noapte, diurne, abonamente medicale etc.

Cursuri de aviație: condiții de înscriere

Fie că vrei să te înscrii la cursuri pilot elicopter ori vrei să devii cel mai renumit pilot de avion, trebuie să pregătești câteva documente pentru înscrierea la școala de aviație . Iată care sunt acestea

Există și anumite condiții de înscriere, iar aici ne referim la:

Prețurile pentru fiecare tip de calificare

O școală de aviație cu preț corect îți oferă garanția de a fi instruit de persoane calificate, de specialiști în domeniu – oameni dedicați, gată să împărtășească toate cunoștințele cu noile generații de piloți.

Prețurile pentru cursurile de pilot de avion

Școala de aviație îți oferă posibilitatea de a urma diferite tipuri de cursuri, în funcție de calificările pe care urmărești să le obții. Înainte de a-ți prezenta lista de prețuri, trebuie să știi că orice tânăr aspirant la scaunul comandantului are propria șansă de a se înscrie la o școală de piloți cu preț corect. Iată o primă listă de prețuri:

Atât la Aviation Academy, cât și la celelalte școli de pilotaj din țară poți intra rapid în posesia listei cu tarifele percepute. Orice școală de pilot de avion, una care ține cu adevărat la viitorul cursanților, trebuie să fie foarte transparentă. E important să-ți poți calcula un buget din timp.

Prețurile pentru cursurile de pilot de elicopter

Cum mulți visează să devină piloți de linie, lucrând pentru marile companii aeriene, alții preferă mai mult profesia de pilot de elicopter. Există și aici o listă întreagă de prețuri:

În final, trebuie să știi că poți activa în domeniul aviației chiar dacă nu ești pilot. Cursurile pentru stewardese, de exemplu, costă 1200 de Euro. Alege-ți cu grijă profesia și nu ezita să investești în viitorul tău!  

Data articol: 20 iunie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest