Admiterea la o școală de aviație: Cum să te pregătești

Aviation Academy » Admiterea la o școală de aviație: Cum să te pregătești

A sosit momentul mult așteptat. Acum e timpul să faci primii pași concreți către cel mai mare vis al tău. Deși nu e deloc ușor să lucrezi în aviație, iar procesul de instruire este unul extrem de riguros, lumea se vede mult mai bine de la manșa de control. E o meserie bănoasă, dar și una care implică o responsabilitate uriașă.

Poți urma oricând cursuri de pilot de avion, dar ar fi indicat să te informezi foarte bine înainte. Cum te pregătești pentru admiterea la școala de aviație? Cum se fac înscrierile? Care sunt documentele necesare? Află toate aceste detalii din rândurile următoare. Ia-ți timp pentru a parcurge întregul articol cu atenție și salvează-ți ideile principale!

Cum se fac înscrierile la școala de aviație?

Admiterea la școala de aviație se face pe bază de dosar. Sunt câteva documente pe care trebuie să le pregătești – acte despre care vom aminti undeva mai jos, tot în acest articol. La Aviation Academy, de exemplu, nu se susțin examene de admitere pentru viitorii cursanți. Cu toate acestea, se impune o testare a cunoștințelor la disciplinele matematică și fizică pentru cei care au absolvit un alt profil decât cel real. De asemenea, te poți înscrie la un concurs admitere pentru a obține, atunci când este cazul, un loc în programul de burse pentru anumite specializări. E foarte ușor să obții mai multe informații, completând formularul din site.

De menționat este și faptul că cei care își doresc să lucreze pentru Ministerul Apărării Naționale, deci să urmeze școală de aviație în regim militar, trebuie să se adreseze structurilor teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în funcție de domiciliul înscris în cartea de identitate.

Cum te pregătești pentru admiterea la școala de aviație?

Curios să afli în cât timp poți ajunge pilot? Ei bine, cursurile de specializare durează, de regulă, 2 ani. Vei susține imediat și un examen pentru a obține licența de pilot de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Din acest punct până la rampa de decolare contează doar experiența acumulată. Specialiștii propun să pornești în această călătorie cu pași mici și siguri. Iată, deci, cum te pregătești pentru admitere:

Condiții de admitere

Până acum, lucrurile sunt destul de clare. Dacă vrei să te înscrii la un curs pentru pilotaj de avion, trebuie să cauți o școală de aviație. Regulile pot fi ușor diferite de la o instituție la alta, dar, la modul general, condițiile sunt următoarele:

Ce examinări trebuiesc efectuate?

Pe lângă testarea abilităților la matematică și fizică, se va realiza o examinare medicală și psihologică. Viitorii piloți comerciali au nevoie de un certificat medical clasa I. Nu se pot face compromisuri din acest punct de vedere și trebuie menționat faptul că în regim militar condițiile pot fi mult mai stricte. De asemenea, există școli de aviație care organizează testări teoretice și practice. Interesează-te și pregătește-te temeinic!

Documentele necesare în dosarul de înscriere

Fiecare școală de aviație are propriile cerințe și modalități de înscriere. Totuși, dacă vrei să te pregătești din timp, ar trebui să-ți organizezi un dosar care să cuprindă:

Toate aceste informații pot fi găsite rapid pe site-ul școlii ori luând legătura cu reprezentanții prin telefon. Un sfat pe care orice tânăr ar trebui să-l primească este acela de a cere cât mai multe informații. Nu poți fi pregătit fără să pui întrebări, mai ales că școala pentru pilot de avion funcționează conform unor reguli bine stabilite.

Așadar, te poți înscrie oricând la o școală de aviație cu admitere pe bază de dosar, făcând primii pași către cariera mult visată. Încearcă să tratezi perioada de formarea cu deosebită responsabilitate. Doar așa îți poți câștiga un loc pe scaunul pilotului.

Data articol: 19 iunie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest