Cum alegi cea mai bună școală de stewardese

Aviation Academy » Cum alegi cea mai bună școală de stewardese

Imaginează-ți cât de mult s-ar schimba viața ta dacă ai găsi job-ul ideal! Cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze, bifând încă o zi de lucru fără să te uiți la ceas? Pentru cei care nu și-au găsit încă menirea este doar un vis frumos, pentru alții este realitatea de zi cu zi. Stewardesele, de exemplu, sunt instruite să se ocupe de confortul și siguranța pasagerilor de la decolare până la aterizare. Aceasta este partea văzută a meseriei. În realitate, fiecare zi de muncă înseamnă pasiune pentru zbor, dorința de a fi alături de oameni, bucuria de a revedea cele mai îndepărtate locuri de pe hartă, adaptabilitate și învățare continuă.  

Dacă și tu vrei să te înscrii la cursuri pentru însoțitor de bord, înseamnă că a sosit momentul să faci cunoștință cu profesioniștii. Pe perioada programului de formare, vei participa atât la cursuri teoretice, cât și la ore de pregătire practică. La final, trebuie să obții certificarea de zbor și să aplici la cât mai multe posturi disponibile. Află din rândurile următoare, cât durează scoală de stewardese și cum o alegi pe cea mai bună.

Cum alegi cea mai bună școală de stewardese?

În aviație, fiecare pas trebuie atent calculat. De aceea se recomandă să alegi cea mai bună școală de stewardese – un loc în care să ți se ofere șansa de a învăța toate tainele meseriei, de a te autodepăși și de a-ți crea primele conexiuni din domeniu. Cum faci această alegere? Deși poate părea complicat, există câteva elemente de care ar trebui să ții cont înainte de a opta pentru o anumită ofertă de studii.

Durata cursurilor

Vrei să știi în cât timp poți ajunge stewardesă? Ei bine, perioada de pregătire durează câteva săptămâni. Este o perioadă care implică multă atenție deoarece modulele sunt împărțite în mai multe categorii. La școala de stewardese din București vei învăța noțiuni generale despre aviație și reglementările din domeniu, vei învăța despre relația cu pasagerii, supravegherea cabinei, noțiuni de prim ajutor și de luptă contra incendiului, aspecte generale de securitate și vei participa inclusiv la antrenamente de supraviețuire. E nevoie de timp pentru a bifa toate punctele de pe listă.

Programa

Știi cum alegi cea mai bună școală de stewardese? Verifici programa. Dacă ai acces la o serie de module complexe, care să-ți ofere cât mai mult informații despre industrie, înseamnă că ți-ai găsit locul. În final, nu contează doar acreditarea, ci și competențele dobândite. Companiile aeriene au programe de recurtare foarte bine puse la punct. Vei ajunge stewardesă doar dacă treci cu brio peste toate etapele. E bine să fii pregătită.

Experiența instructorilor

Cum să te înscrii la o școală de stewardese fără să verifici experiența instructorilor? Calificarea celor care îți vor ghida primii pași în această meserie este deosebit de importantă. Nu poți învăța de la un om care încă mai are de învățat. Cea mai sigură opțiune pentru tine este să verifici dacă școala este acreditată și recunoscută de AACR.

Reputația școlii

Dacă absolvenții școlii lucrează deja pentru cele mai prestigioase companii aeriene din lume, înseamnă că instructorii au făcut o treabă excelentă. Verifică reputația școlii, urmărind recenziile din online, dar și imaginea publică formată pe parcursul timpului.

Condițiile de înscriere

Există anumite condiții de înscriere, care pot varia ușor de la o școală la alta. De regulă, pentru a-ți putea depune dosarul trebuie să ai cel puțin 18 ani, să fii absolvent de liceu (cu sau fără diplomă de bacalaureat), să prezinți un raport medical, să vorbești fluent în limba engleză și să știi că înoți. Te poți interesa și despre vârsta maximă a unei stewardese.

Costuri

O școală care se respectă este 100% transparentă. E important să ai acces la o listă cu tarife pentru a ști dacă te încadrezi sau nu în bugetul alocat. Prețul nu ar trebui să depășească 1200 – 1500 de Euro.

Accesul la programe online

Dacă în unele cazuri, programele de formare virtuală vin ca o gură de aer proaspăt în tumultul cotidian, în alte situații nu sunt deloc recomandate. În aviație, siguranța pasagerilor are prioritate. Cum te poți pregăti pentru situațiile de urgențe de acasă, din sufragerie? Fără nicio oră de practică, sunt slabe șanse să obții un job în domeniu. Dacă școala nu are instructor de cabină sau dacă nu se propun exerciții care simulează un incendiu, o evacuare de urgență, mânuirea echipamentelor de siguranță sau exersarea resuscitării cardio-respiratorii, înseamnă că alegerea nu a fost tocmai inspirată.

Așadar, primii pași către job-ul mult visat se fac la cursurile de formare. Deși majoritatea companiilor aeriene au propriile programe de training, experiența și, mai ales, certificarea obținută la finalul cursurilor te va ajuta să ajungi mai repede în fața viitorilor angajați. Nu te-ai decis încă? Reține că în aviație există reale șanse de promovare.

Data articol: 21 iunie 2024

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest