Stewardesa la Wizz Air: Condiții, cursuri si salariu potențial

Aviation Academy » Stewardesa la Wizz Air: Condiții, cursuri si salariu potențial
wizz air

Profesia de stewardesă este apreciată de tot mai multe tinere dornice să lucreze la înălțime. Vorbim despre un job căutat mai ales pentru că îți oferă posibilitatea de a vedea până și cele mai îndepărtate locuri de pe hartă, în timp ce cunoști oameni noi și ești plătită suficient de bine încât să-ți permiți o viață mai mult decât decentă. În acest articol, vei descoperi mai multe detalii despre profesia de stewardesă la Wizz Air, compania aeriană low-cost, înființată în 2003. Wizz Air are baza principală în Budapesta, dar și alte baze secundare în diferite orașe din Europa, inclusiv din România. Compania operează zboruri atât în Europa, cât și în alte locații internaționale, oferindu-ți posibilitatea de a-ți creiona cariera mult visată.

Condițiile de angajare pentru stewardese la Wizz Air

Wizz Air este una dintre cele mai importante companii aeriene low-cost din Europa Centrală și de Est. Astfel, dacă îți dorești o carieră înfloritoare, este necesar să te pregătești temeinic și să cunoști regulile de înscriere la interviu. Iată care sunt cele mai importante condiții de angajare la Wizz Air:

O carieră ca stewardesă la Wizz Air nu numai că implică entuziasmul de a lucra cu oameni noi și de a călători în mod constant, dar oferă și posibilitatea de a-ți organiza eficient timpul liber. Candidații interesați pot consulta calendarul zilelor libere în 2024 pentru a vedea cum pot echilibra viața profesională cu cea personală. Este esențial de menționat că interviul de angajare la Wizz Air se va desfășura în limba engleză.

Cursuri și pregătire necesare pentru a deveni stewardesă la Wizz Air

Primul pas pe care ar trebui să-l faci spre visul tău este să te înscrii la un curs pentru însoțitor de bord. Industria aeriană se dezvoltă continuu, iar cererea pentru profesioniști este în creștere. Învățând de la cei mai buni, nu doar că vei obține atestatul pentru a profesa, ci vei acumula informațiile necesare pentru a excela în cariera aleasă.

Pentru a te înscrie la cursurile de pregătire este suficient să fii absolventă de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, să cunoști limba engleză și să ai o stare de sănătate bună. Cursul costă 1200 de euro și este împărțit în module teoretice și ore de practică într-un simulator de zbor.

Programul de lucru și responsabilitățile unei stewardese la Wizz Air

Responsabilitățile unei stewardese la Wizz Air sunt asemănătoare cu cele întâlnite la toate celelalte companii și putem enumera:

Important de menționat este și faptul că această companie pune un mare accent pe responsabilitate și punctualitate. În ceea ce privește programul de lucru, acesta se desfășoară conform unui calendar lunar, stabilit în prealabil. Stewardesa poate avea de la 2 la 4 zboruri pe zi, adunând aproximativ 100 de ore de zbor pe lună. În mod evident, nu vorbim despre un program clasic de la 9 la 17, ci despre un program special care poate conține și curse mai lungi, dar și pauze de relaxare.

stewardesa la wizzair

Beneficiile și avantajele angajării ca stewardesă la Wizz Air

În general, domeniul aviației oferă salarii competitive, bonusuri de performanță și alte beneficii interesante. La Wizz Air, stewardesele beneficiază de pregătire gratuită, iar odată ce sunt acceptate în echipă, vor primi reduceri la biletele de zbor atât pentru ele, cât și pentru prieteni sau membrii familiei.

Salariul potențial al unei stewardese la Wizz Air

Oare ce salariu poate câștiga o însoțitoare de zbor la Wizz Air? Sigur ți-ai adresat această întrebare după ce ai aflat cum devii stewardesă. Un însoțitor de zbor este plătit, în funcție de vechime și performanțe, cu o sumă cuprinsă între 3775 RON și 4070 RON pe lună. La acest salariu de bază se adaugă plata pentru fiecare zbor, diurnele și comisionul din vânzările efectuate în timpul zborului. Angajații primesc contract de muncă și sunt plătiți încă din prima zi de training.

Oportunități de avansare în carieră și dezvoltare profesională la Wizz Air

În ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare, la Wizz Air traiectoria este una destul de simplă. Pentru început, ești angajată pe funcția de însoțitor de zbor junior. După 9 luni devii însoțitor de zbor, iar după alte 10 luni avansezi pe funcția de însoțitor de zbor senior. Mai departe, poți opta pentru funcția de manager de cabină, dar aici vorbim deja despre o experiență vastă în domeniu, o responsabilitate mai mare și capacitate de organizare.

O altă alternativă excelentă de carieră este cea de stewardesă la Emirates, o companie cunoscută pentru salariile motivante. Lista poate continua cu: Ryanair, British Airways, Norwegian sau Qatar Airways.

Așadar, meseria de însoțitor de zbor este una dintre cele mai ofertante la nivel global, oferindu-ți posibilitatea de a lucra într-un mediu dinamic, plin de oportunități. Înscrie-te la un curs de pregătire și îndrăznește să visezi la cariera de stewardesă!

Data articol: 28 iunie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest