Stewardesa la Qatar: Condiții, cursuri și salariu potențial

Aviation Academy » Stewardesa la Qatar: Condiții, cursuri și salariu potențial
stewardesa la quatar

O carieră la înălțime îți poate schimba viața, oferindu-ți stabilitate financiară, dar și posibilitatea de a vizita întreaga lume. Foarte multe tinere își doresc să lucreze pentru marile companii aeriene, fiind dispuse să își modifice programul cu care s-au obișnuit și să îmbrățișeze un stil de viață activ, mereu în mișcare. Vrei să devii stewardesă? Pune Qatar Airways pe lista de dorințe.

Compania Qatar Airways s-a înființat în anul 1993, în Doha, dar și-a început activitatea în anul 1994. În prezent, operează zboruri în peste 160 de țări și are peste 20.000 de angajați. Poți fi și tu unul dintre aceștia dacă te înscrii la un curs pentru însoțitor de zbor și aplici, mai târziu, pentru job-urile disponibile. Qatar organizează frecvent interviuri de recrutare în România și este indicat să te pregătești din timp. Citind acest articol, vei descoperi care sunt pașii de urmat pentru a deveni stewardesa la Qatar, care sunt cerințele de recrutare, dar și cum poate arăta noua ta viață.

Condițiile de angajare pentru stewardese la Qatar

Înainte de a descoperi care sunt cerințele de angajare ca stewardesă la Qatar, trebuie să știi că interviurile se realizează doar pe bază de invitație. Concret, cele sau cei car vor să-și depună candidatura vor face acest lucru direct pe site-ul companiei, urmând să primească o invitație pentru interviu. Urmărește constant secțiunea „Cariere”!

Odată ce primești invitația, trebuie să te asiguri că îndeplinești câteva condiții. Nu sunt multe, dar trebuie să le bifezi pe toate dacă îți dorești să faci parte din echipaj. Prima regulă ține de vârstă: trebuie să ai minim 21 de ani. Apoi, există și alte condiții de angajare la Qatar:

Experiența în customer service și cunoașterea altor limbi străine pot reprezenta un avantaj.

Cursuri și pregătire necesare pentru a deveni stewardesă la Qatar

Dacă te încadrezi în profilul general al angajaților de la Qatar, atunci te poți pregăti intens pentru noua ta carieră. Cum devii stewardesă? Te înscrii la cursurile de pregătire, parcurgi cu atenție toate modulele și, la final, susții examenul pentru obținerea atestatului.

Pentru că vorbim despre un domeniu care impune respect, responsabilitate și determinare, perioada de pregătire trebuie tratată cu mare interes. Cursurile presupun atât participarea la modulele teoretice, cât și câteva ore de instructaj într-un simulator de zbor. Deși vorbim despre o perioadă intensă, despre o avalanșă de informații și exerciții practice, orice pasionat va fi fascinat de tot ceea ce înseamnă o carieră deasupra norilor.

stewardesa

Programul de lucru și responsabilitățile unei stewardese la Qatar

Programul depinde foarte mult de rutele companiei. În general, o stewardesă acumulează 80-90 de ore de zbor, iar aici vorbim atât despre zboruri de zi, cât și despre zboruri de noapte.

În ceea ce privește activitatea zilnică, stewardesele sunt responsabile pentru servirea meselor și a băuturilor, dar și pentru asigurarea confortului și siguranței pasagerilor. Stewardesele se ocupă de instructajul și pregătirea pentru situațiile de urgență și tot ele pregătesc cabina pentru zbor și verifică lista de pasageri.

Așa arată, la modul general, programul însoțitoarelor de bord, fie că ești stewardesă la Emirates, la Qatar sau la orice companie aeriană.

Beneficiile și avantajele angajării ca stewardesă la Qatar

Încă de la început, din perioada de training, cazarea în Doha și transportul sunt asigurate de către companie. În plus, în cele 6 săptămâni, stewardesele sunt plătite cu salariul de bază și primesc un bonus de acomodare. Odată ce treci de perioada de probă, te poți bucura și de alte avantaje:

Salariul potențial al unei stewardese la Qatar

Dacă până acum, domeniul aviației a reușit să te fascineze, îți propunem să descoperi ce salariu poate câștiga o însoțitoare de zbor la Qatar. Ei bine, venitul total este compus din salariul de bază, de aproximativ 1000 de Euro, plata orelor de zbor și diurnă. În funcție de cât de mult zbori, poți ajunge la o sumă de aproximativ 2500 de Euro în fiecare lună.

Oportunități de avansare în carieră și dezvoltare profesională la Qatar

Qatar organizează frecvent programe de formare și dezvoltare pentru angajați. Astfel, este destul de posibil să poți avansa în carieră. Pe de altă parte, trebuie să știi că această avansare nu înseamnă doar un salariu mai mare, ci și mai multe responsabilități.

Alte companii similare

Domeniul aviației își menține brațele deschise, indiferent de compania pentru care îți dorești să activezi. Astfel, poți deveni stewardesă la Wizz Air, la Emirates, la Lufthansa, Ryanair etc. Urmărește cu atenție perioadele în care sunt deschise interviurile pentru angajare!

Așadar, pentru a-ți asigura un loc în cadrul echipajului de zbor, trebuie să te pregătești din timp. Înscriere-te chiar acum la cursurile de formare și fă primii pași către noua ta viață!

Data articol: 15 decembrie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest