Stewardesa la Emirates: Conditii, cursuri si salariu potential

Aviation Academy » Stewardesa la Emirates: Conditii, cursuri si salariu potential
stewardesa la emirates

Emirates este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Înființată în 1985, compania are sediul în Dubai și se poate mândri cu o flotă de peste 230 de aeronave. Vorbim despre una dintre cele mai căutate companii aeriene de către însoțitorii de bord care își doresc o carieră prosperă în domeniul aviației. Salariile sunt ofertante, dar condițiile de recrutare sunt stricte, iar viitori candidați vor fi supuși, mai târziu, și unui training de 30 de zile. Vrei să devii stewardesă la Emirates? Iată ce trebuie să știi:

Condiții de angajare pentru stewardese la Emirates

Pentru a deveni stewardesă la Emirates, va fi nevoie să participi, pentru început, la un curs pentru însoțitor de bord. În acest fel, vei face cunoștință cu responsabilitățile pe care ar trebui să le ai în cadrul zborurilor, atât în condiții normale, cât și în situații de urgență. Jobul de stewardesă înseamnă mai mult decât a purta o uniformă drăguță și de a întâmpina pasagerii. Vorbim despre o profesie care implică numeroase responsabilități, dar și o serie de cunoștințe de specialitate. Iată care sunt cerințele de angajare ca stewardesă la Emirates:

Cursuri necesare pentru a deveni stewardesă la Emirates

Așa cum ai observat, există o serie de condiții de angajare la Emirates. Cu toate acestea, pentru a deveni eligibil, este esențial să urmezi cursuri de specialitate. Pregătirea are un rol cheie în procesul de recrutare și poate deveni micul tău avantaj. Un curs pentru însoțitor de zbor costă în jur de 1200 de Euro și implică atât module teoretice, cât și ore de practică într-un simulator de zbor. Astfel, pentru a deveni însoțitor de bord certificat, vei parcurge o serie de module, precum:

Programul de lucru și responsabilitățile unei stewardese la Emirates

Acum știi cum devii stewardesa, dar te-ai gândit vreodată care este programul de lucru sau care sunt responsabilitățile unui însoțitor de bord la Emirates? Astfel, programul de lucru poate varia în funcție de rute, dar și de programul zborurilor. În linii mari, trebuie să știi că Emirates este o companie cu reguli stricte și trebuie să dai dovadă de profesionalism, dacă îți dorești un loc în echipă. Pe de altă parte, membrii echipajului se pot bucura de aproximativ 8 zile libere, în fiecare lună, în Dubai, dar și de un concediu anual de 30 de zile calendaristice. În ceea ce privește responsabilitățile unei stewardese la Emirate, acestea sunt cele cu care te vei obișnui încă din perioada de formare, la cursurile de specialitate. Printre acestea, se regăsesc:

salariu stewardesa emirates

Beneficiile și avantajele angajării ca stewardesă la Emirates

Dacă visezi la o carieră în aviație, mai exact la o carieră de stewardesă la Emirates, cel mai probabil, ai auzit că această companie oferă numeroase beneficii angajaților săi. Iată câteva dintre acestea:

Salariul potențial al unei stewardese la Emirates

În ceea ce privește salariul, trebuie să știi că acesta se calculează din 3 părți: partea fixă, suma primită pentru fiecare oră de zbor operat și indemnizația pentru zborurile din străinătate. Astfel, salariul lunar de bază este de 4 430 AED, aproximativ 5 600 de lei. La acest venit, se adaugă și salariul de zbor pe oră: aproximativ 63,75 AED, adică în jur de 80 de lei pentru fiecare oră. La suma finală se adaugă și o indemnizație de masa. În plus, salariul primit este scutit de taxe și impozite.

Oportunități de avansare în carieră și dezvoltare profesională

Odată ce ajungi stewardesă pentru Emirates, trebuie să știi că vei beneficia de numeroase oportunități de avansare și dezvoltare în carieră. Un bun exemplu în acest caz este chiar programul lor de dezvoltare a liderilor, prin intermediul căruia poți asimila cunoștințe de management, în vederea ocupării unui post de conducere.

Odată ce ai aflat ce salariu poate câștiga o însoțitoare de zbor la Emirates, cu siguranță te gândești la o carieră în domeniu, mai ales că poți participa la programe de recurtare și la alte companii de top, precum: Air France, Qatar Airways, Ryanair etc.

Așadar, pentru a-ți împlini visul de a lucra pentru cele mai cunoscute companii aeriene din lume, va trebui să începi cu pași mărunți, dar siguri. Înscrie-te la un curs de stewardesă și descoperă care sunt responsabilitățile unui însoțitor de zbor, dar și care sunt perspectivele de carieră în domeniu.

Data articol: 29 mai 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest