Ce salariu poti avea ca insotitor de zbor? Iata ce trebuie sa stii

Aviation Academy » Ce salariu poti avea ca insotitor de zbor? Iata ce trebuie sa stii
salarii insotitor zbor

Poate ca ti-ai dorit de mic copil sa calatoresti si sa vezi lumea sau poate in timpul primului zbor ti-ai dat seama ca-ti place nespus de mult atmosfera din avion. Sau poate pur si simplu te vezi imbracata in uniforma de stewardesa! Desigur, mai exista un aspect deosebit de important pe care nu-l putem trece cu vederea, mai exact salariul insotitorului de zbor. In cele ce urmeaza vei putea descoperi care este salariul unei stewardese in Romania, dar si peste hotare si astfel vei putea lua o decizie in cunostinta de cauza.

Avantajele meseriei de insotitor de zbor

Pe langa salariul motivant si oportunitatea de a vedea lumea, ce te mai poate determina sa-ti doresti sa devii stewardesa/insotitor de zbor? Iata o lista cu cele mai comune avantaje: 

Salariul pe care il poate castiga un insotitor de zbor

Ce salariu are un insotitor de zbor? Ei bine, asta depinde de la o companie la alta. In cele ce urmeaza iti vom spune ce salariu are o stewardesa in functie de compania aeriana la care este angajta. Desigur, anumite companii ofera si diverse bonusuri pe care le vei descoperi mai jos. 

Salariu stewardesa Emirates

Salariul unei stewardese/insotitor de zbor la Emirates variaza intre 2000 si 2500 dolari pe luna si este alcatuit din salariul de baza, banii platiti pe orele de zbor si diurnele cuvenite pentru layovere intre destinatii. Diurna poate fi diferita in functie de tara in care zbori, iar cazarea la hoteluri de patru si cinci stele va fi asigurata de catre companie. 

Alte beneficii includ cazarea gratuita in apartamente cu doua sau trei camere si plata utilitatilor. Transportul este de asemenea gratuit la aeroport/academie si inapoi, iar perioada de training este de sase saptamani. Contractul este incheiat pe trei ani, timp in care vei beneficia de uniforma si serviciu de curatare gratuit, 30 de zile de concediu pe an (vezi calendarul zilelor libere din 2024), bilet de avion gratuit spre casa, si asigurare medicala si de viata. 

Salariu stewardesa Ryanair

La Ryanair salariul va fi destul de diferit in functie de baza de lucru si poate ajunge la 1200-1500 de Euro pe luna. De asemenea, in primul an vei beneficia timp de cateva luni de un bonus de 1200 euro, impartit in patru luni. Dupa un an, in functie de performanta ta, te vei putea califica si pentru un alt bonus de 1800 euro. 

Compania ofera si alte beneficii precum training gratuit, diurna zilnica pe timpul trainingului, 750 EUR prima de angajare, program de lucru flexibil, contract incheiat pe doi ani, cu posibilitate de extindere si bilete de avion cu discount. 

Salariu insotitor de zbor Wizz Air

La Wizz Air salariul se incadreaza intre 1000 si 1500 de euro si este compus din salariu de baza, diurna si comision din vanzarile efectuate la bord. Pe lista beneficiilor aditionale intra oportunitatile de avansare in cariera, trainingul gratuit si biletele reduse pentru angajati si familia acestora. 

Salariu insotitor de zbor British Airways 

Aici salariul va fi influentat si de baza de pe care vei opera. In pricipiu, salariul de baza va fi in jurul sumei de 14.000 lire pe an, plus orele de zbor. In timp, salariul ajunge la 23.000 si 28.000 de lire pe an, cu tot cu bonusuri. 

Pe lista avantajelor oferite de companie se incadreaza un concediu anual de 30 de zile, cu posibilitatea de extindere pana la 34, training gratuit, beneficii de calatorie pe rutele British Airways pentru angajati si partenerii lor, 30 de bilete pe an la preturi reduse, posibilitatea de a alege sectoarele de zbor, reduceri de calatorie pentru doua persoane, indiferent de gradul de rudenie, asigurare de viata, uniforma gratuita, facilitati la sediul companiei (cabinet stomatologic, saloane de infrumusetare, sali de fitness) si cotizatii la pensie. 

Salariu insotitor de zbor Norwegian 

Pachetul salarial va varia in functie de tara si moneda locala, dar in medie salariile la aceasta companie sunt printre cele mai mari din industrie. Salariul de baza pentru incepatori poate ajunge pana la 900 lire sterline pe luna sau 1050 de lire sterline pe luna pentru cei cu experienta. Pentru fiecare an petrecut in companie salariul creste cu aproximativ 25 de lire sterline. 55 de ore de zbor sunt platite in fiecare luna cu 281£. Ce trece de 55 de ore se va plati cu 7.10£/ora. Diurna este de 45£/zi, indiferent de destinatie, iar factura de telefon este acoperita pana la 30£/luna.

Celelalte benficii includ training gratuit, concediu de 28 de zile pe an plus vacanta cu 14 lire pe zi diurna si bilete reduse. 

Salariu stewardesa Tarom

Salariul de baza al unui insotitor de zbor la Tarom ajunge la aproximativ 300 de euro, iar ora de zbor se plateste cu 2,3 euro. Desigur, se acorda sporuri de zi, de noapte si de risc, diurnele pentru cursele externe fiind de 56 de euro si de 8 euro pentru cursele interne. Astfel, un salariu total ajunge pana la 800 de euro pe luna plus sporuri, dar merita mentionat si faptul ca trainingul nu este asigurat de companie. 

Pe de alta parte, salariul unei stewardese la Blue Air, singura companie romaneasca ce angajeaza exclusiv romani, este de 750 de euro pe luna. 

Salariu insotitor de zbor Virgin Atlantic 

La Virgin Atlantic salariul unui insotitor de zbor incepe de la 14.178 de lire sterline pe an, plus plata pe sector, diurna de £25 si diurna pentru zilele de layover. Compania propune si alte beneficii, de exemplu: bonusuri in functie de vanzarea facuta la bord, trainingul gratuit, asigurara medicala si de viata, contributii la pensie si bilete gratuite doar in reteaua Virgin Atlantic plus reduceri in sistemul Virgin Holidays. E drept, cazarea nu este asigurata de companie in Londra, ci doar in cazul layoverelor. 

Salariu insotitor de zbor Etihad Airways 

Aici salariul este compus din salariu de baza plus ore de zbor si diurna pentru layover si poate ajunge la 2000 de dolari lunar. Alte benficii oferite includ cazare gratuita, transport gratuit, plata utilitatilor lunare, uniforma gratuita, reduceri de calatorie, cazare gratuita in hoteluri de patru stele in layovers, bilete de avion reduse pentru prieteni. Alte beneficii specifice includ End of Service Benefit, adica o suma de bani primita la terminarea activitatii (suma ce variaza in functie de perioada petrecuta in companie) in loc de pensie, un bilet de avion gratuit anual pentru vizitarea casei si dreptul la bilete de avion reduse cu 90%, reducere aplicabila si familiei. 

Salariu insotitor de zbor Qatar Airways 

La Qatar Airways un insotitor de zbor poate castiga intre 900 si 120.000 de QAR, in functie de orele de zbor acumulate intr-o luna. Salariul lunar va fi alcatuit din salariul de baza, ore de zbor acumulate si diurna pentru layover. Trebuie sa mentionam si faptul ca vei incheia un contract pe perioada determinata de cinci ani, cu posibilitate de prelungire. Totusi, daca te decizi sa pleci mai devreme de doi ani, vei datora companiei aproximativ 7800 QAR adica in jur de 8600 RON. 

Printre beneficiile oferite de companie se numara o reducere de 90% , respectiv 50% atat pentru tine, cat si pentru familie si prieteni, unifroma si cazare gratuite, asigurare medicala, reduceri la restaurante, baruri si duty free si un bilet de avion gratuit in fiecare an. 

Salariu insotitor de zbor Saudia

Aici salariul poate ajunge la 2000 de dolari pe luna in functie de orele de zbor acumulate. Beneficiile sunt ceva mai speciale, incluzand 5 zile libere consecutive in fiecare luna, 5 bilete de avion gratuite pe an (fiind ceruta doar plata taxelor de aeroport), cazare gratuita in compoundouri, transport asigurat spre si dinspre aeroport, asigurare medicala si diverse reduceri. 

Salariu insotitor de zbor Gulf Air

In medie, un insotitor de zbor începator va castiga aproximativ 2000 de euro, salariul fiind constituit din salariul de baza, o diurna de 16 euro/zi si 3 euro/ora de zbor, suma ce poate oscila in functie de orele de zbor acumulate pe parcursul lunii respective. 

In plus, compania ofera transport asigurat de la cazare la aeroport, training gratuit, asigurare medicala si in caz de accident, contract de munca pe un an si posibilitate de reinnoire, bilet gratuit anual spre tara din care ai fost recrutat/a, concediu de trei saptamani pe an si bilete cu discounturi pentru zborurile Gulf Air si companiile partenere, atat pentru angajati, cat si pentru membrii familiei/rude de gradul 1. 

Daca te intereseaza salariile de la alte companii, de exemplu vrei sa stii ce salariu are o stewardesa Lufthansa, poti gasi aceasta informatie pe site-urile respective! 

Cum poti sa devii insotitor de zbor

Pentru a putea deveni insotitor de zbor trebuie sa indeplinesti o serie de conditii: 

Noi iti sugeram sa alegi Scoala Superioa de Aviatie Civila! Afla mai multe despre programele si istoricul nostru si fa o alegere pe care nu o vei regreta! 

Printre motivele care te vor determina sa ne alegi se mai numara si faptul ca iti punem la dispozitie: 

In ultimii ani am avut peste 4000 de absolventi fericiti! 

Data articol: 17 martie 2022

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest