Probe stewardesa: Cum să te pregătești pentru testele de angajare?

Aviation Academy » Probe stewardesa: Cum să te pregătești pentru testele de angajare?
probe pentru meseria de stewardesa

Domeniul aviației a fost întotdeauna o alternativă demnă de luat în calcul pentru tinerii dornici să-și construiască o carieră de succes. Dacă băieții visează încă din copilărie să devină piloți, majoritatea fetelor își doresc să devină stewardese. Îmbrăcate elegant, îngrijire și machiate impecabil, stewardesele par că trăiesc o viață lipsită de griji, dar realitatea implică mai multe eforturi decât îți poți imagina.

În mod cert, salariul unui însoțitor de bord, dar și posibilitatea de a face din job o lungă călătorie spre cele mai frumoase destinații turistice pun această meserie în topul clasamentelor cu locuri de muncă ideale pentru tineri. Pe de altă parte, vorbim despre o meserie care implică numeroase responsabilități, iar înainte de a face parte din echipa care urcă la bordul aeronavelor, stewardesele trec printr-un proces riguros de recrutare. În rândurile următoare, vei descoperi care sunt principalele tipuri de teste pentru însoțitorii de bord, dar și cum să te pregătești pentru interviul de angajare.

Pregătirea stewardeselor înainte de aplicare

Este important să știi că se fac adesea recrutări pentru jobul de însoțitor de bord, iar tot ceea ce trebuie să faci este să fii la curent cu noutățile apărute si site-urile companiilor aeriene. Angajatorii sunt foarte transparenți din acest punct de vedere, ceea ce înseamnă că afișează toate cerințele necesare pentru a ocupa un post în companie și precizează clar care sunt principalele beneficii pe care le poți avea. Totuși, pentru a fi pregătită, poți începe chiar acum un curs pentru însoțitor de bord. În acest fel, vei dobândi cunoștințele necesare pentru a face parte din fascinanta lume a aviației. De asemenea, tot în perioada de pregătire, este indicat să-ți perfecționezi limba engleză. Chiar dacă aplici pentru o companie din România, interviul va avea loc în limba engleză. De altfel, pe lângă înălțime și aspect fizic plăcut, engleza este un criteriu care îți poate asigura un loc în echipă sau te poate trimite acasă.

Curriculum Vitae și scrisoarea de intenție

Există mai multe cerințe pentru meseria de stewardesă, criterii de selecție pe care le vei regăsi în anunțurile de angajare. Consideri că ești candidatul ideal? Atunci, va fi necesar să-ți creezi un CV și o scrisoare de intenție. Reține că CV-ul tău va fi analizat în detaliu, mai ales în ultima etapă a procesului de recrutare. Asigură-te că menționezi cursurile și calificările dobândite, dar și experiența în customer service (dacă este cazul). Fie că îți dorești să devii stewardesă la Emirates, la Qatar, Wizz Air sau orice altă companie, CV-ul și scrisoarea de intenție se vor redacta în limba engleză. Important de menționat este și faptul că ți-ar prinde bine să ai 2 – 3 fotografii realizate de un profesionist.

teste pentru meseria de stewardesa

Pregătirea pentru interviu

Să ne imaginăm că ai finalizat cu succes cursurile de specialitate, ți-ai pus la punct CV-ul și ai făcut câteva fotografii excelente. Ai intrat pe site și ai aplicat pentru un post de stewardesă la Wizz Air. Acum, mai ai doar câteva zile la dispoziție pentru a te pregăti pentru primul tău interviu pentru însoțitor de bord. Ce trebuie să faci? În primul rând, să te liniștești și să încerci să scapi de emoții. Sportul și hidratarea te-ar putea ajuta enorm în această perioadă. Apoi, asigură-te că pui toate diplomele și certificările obținute într-un dosar. Să nu-ți lipsească diploma de bac sau certificările care atestă un nivel înalt al limbii engleze sau alte limbi străine cunoscute. Creează-ți un outfit compus dintr-o fustă neagră, cămașă și sacou. Dacă porți dresuri, este indicat să alegi un model transparent, în așa fel încât să nu pară că ascunzi un tatuaj. Companiile aeriene specifică foarte clar că sunt interzise tatuajele care se pot observa. Machiază-te frumos, dar nu excesiv și nu uita de rujul roșu.

Probe pentru obținerea jobului de stewardesă

În sfârșit a sosit și ziua cea mare! Ai ajuns în locația în care urmează să susții primele probe de stewardesă. Ține minte că această experiență poate dura de la 2 – 3 ore, până la o zi întreagă. De ce? Pentru că întregul proces de recrutare este organizat în mai multe etape. Iată care sunt, la modul general, testele de angajare pentru jobul de însoțitor de bord:

Reține că meseria de stewardesă nu este deloc una ușoară, chiar dacă vorbim despre salarii mari și posibilitatea de a vedea lumea și de a cunoaște diferite culturi. Toate aceste examinări sunt realizate pentru a le testa viitorilor angajați abilitățile și cunoștințele necesare pentru a le asigura pasagerilor siguranța și confortul de care au nevoie pe parcursul zborului. De aceea, vei primi și un test psihologic pe care trebuie să-l rezolvi într-un anumit interval de timp.

meseria de stewardesa

Interviul pentru meseria de stewardesă

Interviul este etapa finală din tot acest proces și se realizează la final de program, ori în următoarea zi. Recrutorii vor analiza fotografiile și CV-ul, cerând mai multe detalii despre experiența profesională, dar și despre etapele prin care au trecut angajații. De exemplu, poți fi întrebată dacă ai fost de acord cu colegii sau colegele la testul de Group Play.

Așadar, procesul de recrutare poate fi unul obositor, ținând cont că viitorii însoțitori de bord vor trece prin diferite etape în care vor fi testați și puși în diferite situații. Cu toate acestea, efortul depus te poate aduce mai aproape de visul tău. Imaginează-ți doar cum ar fi ca după o zi plină să primești un mail care începe cu: „Felicitări! Ați fost admis.”

Data articol: 22 septembrie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest