De ce sa alegi o carieră în aviație: Oportunități si beneficii

Aviation Academy » De ce sa alegi o carieră în aviație: Oportunități si beneficii
cariera in aviatie

Se spune că atunci când îți place ceea ce faci, fiecare zi de muncă este o nouă provocare, o nouă experiență plăcută, care te încarcă doar cu energie pozitivă. Nu este ușor să ajungi în acest punct. Trebuie să cauți bine în sertarul cu dorințe, dar și în sertarul cu pasiuni. Trebuie să urmărești oportunitățile de carieră și să-ți creionezi un plan bine pus la punct.

Se mai spune și că visurile pot deveni realitate, dacă ești dispus să muncești și nu lași nimic să te distragă. Așa se construiește o carieră în aviație – o lume în plină expansiune, cu numeroase oportunități de dezvoltare. Parcurgând acest articol, vei descoperi care sunt beneficiile unei cariere in aviație, dar și care sunt cele mai căutate locuri de muncă în aeroport și la înălțime.

Evoluția industriei

Dacă ar fi să ne întoarcem în timp, mai exact în anul 1903, am celebra primul zbor cu motor. Frații Wright au avut un impact semnificativ în această industrie, deschizând calea către o nouă eră în transport. Alte nume mari, precum: Traian Vuia, Henri Coandă sau Aurel Vlaicu au contribuit la ceea ce azi numim cel mai sigur mijloc de transport din lume.
Încă de la început și până în vremurile noastre, domeniul aviației a evoluat constant. Avioanele din ziua de azi sunt moderne, sunt rapide și confortabile, iar cei care activează în domeniu sunt oameni instruiți, oameni care învață continuu, care se adaptează și care se dedică total meseriei pe care au îmbrățișat-o cu multă responsabilitate și pasiune.

Oportunități în industria aviației

Vrei să îți construiești o carieră care să-ți ofere satisfacție în domeniul profesional, dar și un confort financiar? Să știi că există numeroase oportunități in domeniul aviației. Tot ce trebuie să faci este să-ți trasezi clar obiectivele și să te înscrii la un curs de formare. Odată ce obții acreditările necesare, urmează etapa în care urmărești sesiunile de recrutare ale angajatorilor din industrie. Iată care sunt cele mai căutate job-uri in aviație:

Pilot

Meseria de pilot implică o capacitate fabuloasă de a lua decizii rapide, implică atenție pentru detalii și responsabilitate. Cei mai mulți tineri visează să ajungă piloți pentru marile companii aeriene, dar există și alte oportunități pentru angajare. Vorbim aici despre cei care lucrează ca piloți de elicopter, despre piloții privați sau despre cei care aleg o carieră militară la înălțime.

Stewardesă

Dacă iubești călătoriile, cel mai probabil, vrei să știi cum poți deveni stewardesă. Răspunsul este destul de simplu: te înscrii acum la un curs de formare, obții acreditarea necesară și, mai târziu, îți depui candidatura la compania cu care îți dorești să lucrezi. Meseria de stewardesă este una dintre cele mai îndrăgite meserii din lume.

Controlor de trafic aerian

Călătoriile sunt frumoase, dar azi, când există atât de multe aeronave în spațiul aerian, acestea ar putea fi imposibile fără cei care urmăresc zborurile din turnul de control. Să fii controlor de trafic aerian poate fi destul de solicitant, dar recompensele și satisfacția sunt pe măsura efortului depus.

Mecanic în aviație

Pentru a funcționa corect, sigur și eficient, aeronavele sunt verificate constant. Mecanicii se ocupă de întreținerea și reparația acestora, respectând standardele de siguranță. Este esențial ca aceștia să dețină cunoștințe solide și să fie atenți chiar și la cele mai mici detalii.

Alte oportunități de carieră pot fi: analist de date de zbor, inspector de siguranță aeronautică, manager de operațiuni de zbor etc.

cariere in aviatie

Beneficiile unei cariere în aviație

O carieră în domeniul aviației îți poate oferi numeroase beneficii, fie că faci parte din echipajul de zbor, fie că te afli în turnul de control sau rămâi la sol pentru a te asigura de bunul mers al lucrurilor.

Oportunități de călătorie

Principalul avantaj oferit de un astfel de loc de muncă este posibilitatea de a călători în numeroase colțuri ale lumi. Sigur că ne referim aici la membrii echipajelor de zbor, dar, de cele mai multe ori, cei care rămân la sol primesc o serie de disconturi pentru zborurile personale.

Siguranța unui job de viitor

În ziua de azi, este destul de dificil să găsești un loc de muncă sigur, dar există și excepții. Profesiile din domeniul aviației sunt foarte bine cotate și vor rămâne un reper în piața muncii.

Stabilitate financiară

Probabil știi deja că salariile din aviație sunt foarte bine văzute, dar pentru a ajunge la o stabilitate financiară, trebuie să muncești și să evoluezi. Pachetele salariale și beneficiile cresc odată cu experiența, dar nu este un secret nici faptul că salariile de bază sunt peste media din România.

Evoluție profesională

În aviație, orice pasionat are posibilitatea de a evolua, dar și de a-și îmbunătăți aptitudinile. De exemplu, un pilot poate avansa de la statutul de copilot la statutul de pilot comandant. Și tot pilotul este încurajat să-și îmbunătățească abilitățile într-un simulator de zbor.

Profesie apreciată

Cei care lucrează în domeniul aviației sunt foarte bine văzuți în societate. Orice profesie din această industrie impune respect, mai ales datorită stilului de viață. Piloții și stewardesele, de exemplu, trebuie să respecte o anumită conduită profesională, o conduită care le schimbă inclusiv viața personală.

Diversitatea ocupațiilor

Așa cum ai observat, încă din rândurile de mai sus, aviația cuprinde o varietate de ocupații: de la piloți și însoțitori de zbor, până la ingineri în aviație, controlori de trafic aerian, agenți de securitate etc.

pilot de avion

Cerințele și calitățile necesare

Atât meseria de pilot de avion, cât și celelalte meserii din domeniul aviației impun o serie de cerințe. În primul rând, ai nevoie de o acreditare specifică ramurii pe care îți dorești să o urmezi. Va fi nevoie să participi la cursuri de formare, să obții o licență și alte certificări specifice.

Visezi la o carieră în aviație? Pe lângă cerințele educaționale și de formare, există o serie de abilități personale și tehnice pe care, în funcție de meserie, va trebui să le îndeplinești:

Așadar, o carieră în aviație îți poate schimba viața. Totuși, pentru a ajunge în acest punct este nevoie de seriozitate, implicare și multă atenție. Ești pregătit?

Data articol: 20 decembrie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest