Ce salariu poți avea ca pilot de avion: Afla opțiunile financiare

Aviation Academy » Ce salariu poți avea ca pilot de avion: Afla opțiunile financiare
salariul unui pilot de avion

Profesia de pilot de avion este fascinantă, mai ales pentru tinerii la început de drum, pentru cei care vor să-și construiască o carieră respectabilă, care să le aducă numeroase oportunități de dezvoltare, dar și avantaje financiare. Citind acest articol, vei afla ce salariu are un pilot de avion, dar și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți construi o carieră la înălțime.

Importanța salariului în alegerea carierei de pilot de avion

Pentru început, trebuie să știi că domeniul aviației este într-o continuă creștere, ceea ce înseamnă că este nevoie de forță de muncă. Pe lângă ideea de a lucra la bordul aeronavei și de a explora toate colțurile lumii, această profesie vine la pachet și cu numeroase beneficii financiare. Nu este un secret faptul că piloții de avion sunt foarte bine plătiți. La fel cum nu putem nega nici faptul că antrenamentele, cursurile de pregătire și atestările implică un efort uriaș. De altfel, salariul este un factor decizional pentru orice carieră, mai ales pentru una care implică o responsabilitate enormă.

Pregătirea necesară pentru a deveni pilot de avion

Cel mai probabil, te întrebi „ce salariu are un pilot de avion in România?”. Află că până să ajungi în acel punct, va trebui să treci prin etapa de instruire pentru a obține licența de pilotaj. Drept urmare, primii pași spre noua ta carieră vor fi făcuți în cadrul unor cursuri pentru pilot de avion.

Cursurile sunt împărțite în ore de teorie și ore de practică, iar cei care te vor instrui sunt specialiști în domeniu, oameni care au reușit să fac performanță și își doresc să instruiască noi generații de profesioniști. Astfel, te poți orienta, pentru început, către o licență de pilot privat – PPL, licență de pilot de linie – ATPL sau licență de pilot comercial – CPL. Costurile pornesc de la 8300 de Euro, dar opțiunile de carieră sunt numeroase. În plus, salariile sunt pe măsura efortului depus. După ce treci prin modulele teoretice și bifezi toate orele de instruire în simulatorul de zbor, poți fi pregătit pentru noile perspective de carieră.

pilot de avion

Opțiuni financiare pentru piloții de avion

Cel mai interesant aspect în cariera de pilot de avion este reprezentat de varietatea opțiunilor profesionale. Poți lucra pentru o companie, pilotând un avion privat, poți lucra în domeniul militar, în domeniul agricol, în domeniul comercial, iar lista poate continua. De exemplu, salariul pilotului de avion militar poate ajunge până la 16.000 de lei, în funcție de vechime și responsabilitățile pe care le are angajatul în cadrul Forțelor Aeriene ale României. În același timp, salariul unui pilot de avion comercial poate varia de la o companie la alta. La Tarom, un pilot de avion poate câștiga între 6000 și 7000 de euro lunar, în timp ce alte companii au propriile grile de salarizare. Iată câteva dintre acestea:

Factori care influențează salariul piloților de avion

Important de reținut este și faptul că salariul unui pilot de avion poate varia în funcție de mai mulți factori. Astfel, venitul unui începător poate fi cu mult mai mic față de venitul unui profesionist care a acumulat o experiență vastă în domeniu. Iată câteva elemente care fac diferența în grilele de salarizare:

De altfel, interesant este și faptul că venitul lunar al angajaților din domeniul aviației este compus atât din salariul de bază, cât și din bonusuri, plata orelor de zbor, diurnă și alte compensații financiare. Pe lângă acestea, meseria de pilot de avion îți poate oferi și alte avantaje, precum:

salariul pilotilor de avion

Programul de lucru și perspectivele de carieră ale piloților de avion

Acum știi cum se compune salariul pilotului de avion, dar te-ai întrebat vreodată care este programul de lucru după care funcționează orice profesionist în acest domeniu? Ei bine, în acest caz nu vorbim despre un program normal de corporație, ci despre un program variabil, în funcție de zboruri și fus orar. De altfel, programul implică și zboruri în weekend, dar și pe parcursul sărbătorilor legale. Pe de altă parte, nu vorbim neapărat despre o meserie, ci despre o vocație, iar cei care aleg să-și trăiască visul la înălțime se vor obișnui cu acest program, punând mai presus dorința de a lucra în domeniul aviației și de a avansa rapid către funcțiile de conducere.

Așadar, cariera de pilot de avion poate fi una cu adevărat înfloritoare pentru cei care își doresc să facă parte din domeniul aviației. Este important să știi că vorbim despre o profesie care implică numeroase responsabilități și până să ajungi la recompensele financiare, va trebui să muncești enorm și să te asiguri că ești pregătit să asimilezi toate cunoștințele de care ai nevoie. Înscrie-te la un curs de formare și bucură-te de noile oportunități pe care ți le poate oferi viitorul!

Data articol: 23 iunie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest