Agent de securitate aeroportuara: Cerințe, salariu si avantaje

Aviation Academy » Agent de securitate aeroportuara: Cerințe, salariu si avantaje
securitate aeroportuara

Aeroportul este locul marilor regăsiri, dar și punctul de pornire spre cele mai frumoase destinații de vacanță, ori spre cele mai importante întâlniri de afaceri. Ceea ce pentru unii înseamnă relaxare sau o mică evadare din cotidian, pentru alții înseamnă o nouă zi de muncă. Prin forfota întâlnită la orice ore din zi și din noapte, observăm atât călători grăbiți, cât și personalul angajat, oameni care, prin prisma meseriei, se îngrijesc de bunul mers al lucrurilor încă de la check-in și până la aterizarea fiecărui pasager.

Un rol cheie în acest context îl au chiar agenții de securitate. Astfel, un agent de securitate aeroportuară asigură protecția pasagerilor, angajaților, dar și bunurilor din aeroportul pentru care lucrează. De reținut este și faptul că pot face acest lucru chiar și prin percheziționarea manuală a bagajelor și prin percheziționarea corporală a pasagerilor, în cazul în care există suspiciuni. Te interesează o carieră în acest domeniu? Află că ai ajuns în locul potrivit. Vei descoperi, în rândurile următoare, care sunt cerințele, responsabilitățile, oportunitățile de avansare, dar și salariul agentului de securitate aeroportuară. Analizează-le pe fiecare în parte și vezi dacă această profesie ți se potrivește!

Cerințe și calificări pentru agentul de securitate aeroportuară

Să lucrezi într-un aeroport este un vis devenit realitate pentru cei care iubesc să fie înconjurați de oameni, pentru cei care își doresc să transforme fiecare zi de lucru într-o nouă experiență. Pe de altă parte, trebuie să știi că există anumite cerințe de angajare ca agent de securitate aeroportuară. Pe lângă faptul că trebuie să fii atent, vigilent și să deții bune abilități de comunicare, există și alte criterii pe care angajatorul le va lua în calcul. În primul rând, este esențial să urmezi un curs pentru securitate aeronautica. În funcție de nivelul de calificare pe care îți dorești să-l obții, cursurile pornesc de la 135 – 250 de euro și pot ajunge chiar și la 1099 de euro. Apoi, există și alte cerințe pe care ar trebui să le ai în vedere:

Sigur că aceste cerințe sunt generale, ceea ce înseamnă că informațiile pot varia în funcție de angajator. De menționat este și faptul că cerințele pot diferi în funcție de calificările pe care le deții. Vei observa chiar din cadrul cursurilor de formare că există o paletă largă de opțiuni în acest sens.

Responsabilități și atribuții ale agentului de securitate aeroportuară

În ceea ce privește responsabilitățile agentului de securitate aeroportuară, trebuie să știi că o zi de lucru este încărcată cu numeroase sarcini. Iată ce fac angajații de la securitate:

Poți cere mai multe detalii chiar în perioada cursurilor de formare. Astfel, vei ști cu exactitate cum va arăta parcursul tău spre o carieră de succes. Reține doar că responsabilitățile generale sunt aceleași pentru fiecare aeroport, dar pot exista și alte sarcini care să difere de la un angajator la alatul.

securitate aeroportuara verificare bagaje

Salariul și beneficiile agentului de securitate aeroportuară

În ceea ce privește salariul agentului de securitate aeroportuară, acesta poate fi diferit de la o țară la alta și poate varia în funcție de angajator, de nivelul de experiență sau de poziția pentru care candidezi. În Regatul Unit, de exemplu, un ofițer de securitate primește, în medie, aproximativ 24.100 de lire sterline pe an. La noi, salariile pentru începători pornesc de la 3500 – 4000 de lei pe lună. Pe de altă parte, majoritatea angajatorilor oferă și alte beneficii, precum: asigurare medicală, zile suplimentare de concediu, bonusuri etc. În plus, domeniul aviației este recunoscut pentru salariile și compensațiile financiare competitive.

Oportunități de avansare în cariera de agent de securitate aeroportuară

Putem continua discuția legată de salariu cu oportunitățile de avansare. Pe lângă faptul că aeroporturile și domeniul aviației, în general, oferă stabilitate în ceea ce privește locul de muncă, pentru majoritatea profesiilor există reale șanse de promovare. Astfel, în cadrul departamentului de securitate, există posibilitatea de avansare pentru funcții de conducere sau chiar pentru specializări suplimentare.

Mediul de lucru și condițiile de muncă pentru agenții de securitate aeroportuară

Odată ce alegi să lucrezi într-un aeroport, poți fi sigur că vei avea oportunitatea de a interacționa cu o mulțime de oameni, atât pasageri, cât și colegi. De altfel, experiența va fi și mai interesantă datorită noilor provocări, dar și numeroaselor șanse de dezvoltare profesională. În general, industria aeriană se concentrează asupra confortului angajaților, oferind numeroase bonusuri, compensații și oportunități de formare și perfecționare profesională.

Sfaturi și recomandări pentru cei interesați de o carieră ca agent de securitate aeroportuară

Îți dorești și tu o carieră în domeniul aviației? Atunci, îți recomandăm să începi cea mai frumoasă călătorie a vieții tale în cadrul cursurilor de formare. Odată ce obții certificările necesare, nu îți rămâne decât să aplici pentru interviurile de angajare. Agentul de securitate aeroportuară este o persoană vigilentă, cu o mare atenție pentru detalii. Astfel, dacă îți dorești o carieră în această direcție, este recomandat să parcurgi cu deosebită atenție modulele de formare, să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare și să-ți perfecționezi atenția distributivă. De altfel, cel mai bun sfat pe care îl poți primi la început de carieră este legat de autodepășire și motivare. Domeniul aviației îți oferă numeroase oportunități de avansare și ar fi păcat să nu muncești pentru visul tău. Acumulează experiența necesară, dă dovadă de seriozitate și nu rata nici măcar o portiță de avansare în carieră.

Așadar, agentul de securitate aeroportuară are în grijă siguranța pasagerilor și angajaților din aeroport, fiind o persoană atentă, cu bune abilități de comunicare. Îți dorești ca aeroportul să devină locul în care îți desfășori zilnic activitatea? Atunci, înscrie-te la cursuri!

Data articol: 18 iulie 2023

Standardele inalte ale serviciilor Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt confirmate de parteneriate importante

tarom
facultatea de inginerie aerospatiala
Acadademia Henry Coanda
Serviciul telecomunicatii speciale
air bucharest